Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny
Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

Marko Topchii

2021. szeptember 20. hétfő, 20:00

A 2021. évi Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny megnyitója és a versenyzők bemutatása és nyitókoncertje.

Online jegy – kérjük ezt a jegyet válassza, ha egyedül nézi a koncertet! 2.590.- Ft
Családi jegy – ha többen nézik a koncertet, kérjük, hogy ezt a jegytípust válassza majd ki! 3.990.- Ft
Támogatói jegy – Ennek a jegytípusnak a választásával Alapítványunkat támogatja abban, hogy továbbra is magas színvonalú koncerteket szervezhessünk a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál keretében. Köszönjük! 5.000.- Ft
Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

Marko Topchii 1991-ben született Kijevben (Ukrajna) zenész családban, négyéves korában kezdett el gitározni Volodimir Homenyuknál, 21 évesen a Harkivi Konzervatóriumban diplomázott Volodimir Dotsenko, Ukrajna Érdemes Művésze mellett, majd hároméves posztgraduális képzésen vett részt a Kijevi Csajkovszkij Zeneakadémián Jurij Alekszics, Ukrajna Érdemes Művésze mellett. 2018-ban csatlakozott a San Franciscó-i Konzervatórium professzionális tanulmányi programjához Judicaёl Perroy osztályában.

Marko több mint 100 díjat nyert világszerte a nemzetközi klasszikus gitárversenyeken professzionális kategóriában. Közülük 47 első helyezést.

Marko fellépett a Carnegie Hallban, a Yamaha Ginza Hallban (Tokió), a Csajkovszkij Hallban (Moszkva). Gyakran lép fel zenekarokkal, több mint tizenöt gitár- és zenekari koncertet adott elő. A D`Addario által biztosított vonósokat használja, és Julian Dammann és Jim Redgate gitárjain játszik. 2016-ban két CD-albumot rögzített a “Fleur de Son Classics” (Buffalo, NY) és a “Contrastes Records” (Sevilla, Spanyolország) kiadókkal. 2018-ban a Naxos céggel rögzítette a Michele Pittaluga győztesének CD-jét.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny