Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny
Joscho Stephan Trio Gypsyy Swing

Joscho Stephan Trio

2021. október 22., péntek 20:00

A 2021. évi Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny második forduló eredményhirdetése és koncertje.

Online jegy – kérjük ezt a jegyet válassza, ha egyedül nézi a koncertet! 3.990.- Ft
Családi jegy – ha többen nézik a koncertet, kérjük, hogy ezt a jegytípust válassza majd ki! 5.990.- Ft
Támogatói jegy – Ennek a jegytípusnak a választásával Alapítványunkat támogatja abban, hogy továbbra is magas színvonalú koncerteket szervezhessünk a Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál keretében. Köszönjük! 7.000.- Ft
Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

JOSCHOS GYPSY SWING

 Gyökerei a Gipsy Swing zenében gyökereznek, abban a stílusban, amelyet az 1930-as években a legendás jazzgitáros, Django Reinhardt honosított meg. Joscho Stephan nem csupán magába szívta ezt a zenét, hanem a legmagasabb szinten interpretálja, és aktívan részt vesz a határainak kiterjesztésében. Fiatal kora ellenére négy nagy sikerű CD és egy DVD után már bejátszotta magát a világ legjobb gipsy swing zenészeinek illusztris körébe.

Olyan nagy jazz-zenészek, mint Paquito de Rivera, James Carter, Charlie Mariano vagy Grady Tate lelkesen dicsérték a tehetséges újoncot közös fellépéseik után, turnézott Ausztráliában Martin Taylor és Tommy Emmanuel csúcsgitárosokkal, és saját zenekaraival (triótól a kvintettig) számos jelentős európai fesztiválon lépett fel (többek között Szlovéniában, Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban).

A New York-i Lincoln Centerben vagy az amerikai country fővárosában, Nashville-ben adott koncertjeit éppúgy rajongva fogadták, mint a New York-i jazz szentélyében, a Birdlandben adott előadásait. A sajtó mindenütt csak áradozik Joscho Stephanról. Debütáló “Swinging Strings” című lemezét a hónap CD-jének választotta a Guitar Player című amerikai magazin. A nagy tekintélyű Acoustic Guitar Magazine szavai szerint ő a cigány jazzgitár jövőjének a letéteményese.

JOSCHO & THE GYPSY JAZZ

Joscho Stephan úgy formálja játékával a modern cigány szvinget, mint senki más: Hiteles hangszínével, harmonikus finomságával és ritmusérzékével, de mindenekelőtt lélegzetelállító szólótechnikájával Stephan kiváló hírnevet szerzett magának a nemzetközi gitárszíntéren.

Kiemelkedő hírnevet szerzett a nemzetközi gitárszíntéren. Senki máshoz nem hasonlíthatóan tudja, hogyan kell kitűnni a jelenlegi cigányszving-adaptációk sokaságából, amikor a műfaj jól ismert klasszikusainak számos interpretációja mellett a cigányszvinget a latinnal, a klasszikusokkal és a popzenével is ötvözi. Itt válik nyilvánvalóvá Stephan kreatív látnoki ereje. Ez pedig a koncertek közönségét, kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztatja.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny