Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

Tritonus Guitar Trio

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

A Tritonus Guitar Trio magyar gitáregyüttes tagjai Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Első alkalommal 2015. január 10-én játszottak ezen a néven, ekkor mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat Roth Ede és Arnóth Balázs szakmai irányításával.

Az együttes rendszeresen fellép a hazai és külföldi közönség előtt, országos és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelnek. Első helyezést értek el a Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen. 2015 februárja óta a trió folyamatosan bővíti repertoárját: különféle zenei korszakokból válogatnak darabokat és saját átiratokat is készítenek. Céljuk, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron.

A 2016 novemberében Pozsonyban megrendezett L. Luthier Contest kamarazene verseny győztesei. 2018-ban a bragai kamarazene verseny közönségdíját és a Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójának első díját nyerték el. Ugyanebben az évben a világhírű Guitar Foundation of America gitárverseny kamarazene kategóriájának 2. helyezettjei lettek Louisville-ben. 2019-ben első díjat nyertek a Miamiban megrendezett Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában.

A trió első, 2018-as lemeze Debüt címmel jelent meg az NKA támogatásával.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny