Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

Tritonus Guitar Trio

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál

A Tritonus Guitar Trio egy magyar gitáregyüttes, tagjai Molnár Levente, Szurgyi Gergely és Varga Bálint. Első alkalommal 2015. január 10-én játszottak ezen a néven. Ebben az évben mindhárman a győri Széchenyi István Egyetemen folytatták zenei tanulmányaikat, Roth Ede és Arnóth Balázs szakmai irányításával.

Az együttes rendszeresen fellép a hazai és külföldi közönség előtt. Országos és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepelnek. Első helyezést értek el a Győri Egyetemi Versenyen és a Szegedi Országos Gitárversenyen. A 2016 novemberében, Pozsonyban megrendezett L. Luthier Contest kamarazene-verseny győztesei. 2018-ban a bragai kamarazene-verseny közönségdíját és a Bratislava Guitar Competition kamaraszekciójának első díját nyerték el. Ugyanebben az évben a világhírű Guitar Foundation of America gitárverseny kamarazene kategóriájának 2. helyezettjei lettek Louisville-ben.

2019-ben első díjat nyertek a Miamiban megrendezett Guitar Foundation of America gitárverseny kamara kategóriájában.

A trió első lemeze a DEBÜT címet viseli, 2018 végén jelent meg az NKA támogatásával.

2015 februárja óta az együttes folyamatosan bővíti repertoárját. Különféle zenei korszakokból válogatnak darabokat és saját átiratokat is készítenek. Céljuk, hogy olyan zeneműveket szólaltassanak meg, amelyeket a közönség ritkán hallhat három gitáron.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál