Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

Jagoda Świdzińska

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny

Jagoda Świdzińska 2001-ben született Poznańban (Lengyelország). Hétévesen kezdett el zenét tanulni Tomasz Kandulski irányítása mellett, majd tíz év elmúltával Maciej Kończak tanítványa lett. 2020 októberétől a grazi Kunst Universität hallgatója Lukasz Kuropaczewski és Paolo Pegoraro osztályában.

Számos neves nemzetközi verseny díjazottja, pl.: első helyezés a bécsi Youth Competititon Forum Gitarre versenyen (2017), nagydíj és első helyezés a Balti Gitárnapok nemzetközi versenyen (2019), első helyezés a Paganini Gitárfesztiválon (Parma, 2019), első díj két szólókategóriában a BorGuitar Fesztiválon (2019), valamint különdíj és döntős a bécsi Forum Gitarre versenyen (2020).

Jagodának lehetősége nyílt számos neves koncerthelyszínen zenélnie, melyek közül kiemelkedik a bécsi Konzerthaus, a szczecini filharmónia épülete, a katowicei NOSPR, valamint a bécsi Ehrbarsaal. Az utóbbi öt évben rendszeres szereplője Lengyelország legnagyobb gitárfesztiváljának.

A tervek szerint jövőre hallhatja őt a balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál és Balti Gitárnapok (Szczecin) közönsége is.

Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny