Akció!

JOSCHO STEPHAN TRIO Gypsy Swing
Esemény kezdete:2021. október 22. 20:00 GMT+2
Esemény vége: 2021. október 29. 23:59 GMT+2

Október 22. 20:00 – Budapesti Gitárfesztivál és verseny 2021 | Joscho Stephan Trio Gypsy Swing – egyéni jegy

Oldalunkon vásárolva a jegyár 10% kedvezményt tartalmaz.

3591 Ft

Összefoglaló

 

A 2021 évi Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál és Verseny második forduló eredményhirdetése és koncertje. Felvétel a Zeneakadémia Nagyterméből.
Időtartam
Nem ismert
Leírás

 

JOSCHOS GYPSY SWING

Gyökerei a Gipsy Swing zenében gyökereznek, abban a stílusban, amelyet az 1930-as években a legendás jazzgitáros, Django Reinhardt honosított meg. Joscho Stephan nem csupán magába szívta ezt a zenét, hanem a legmagasabb szinten interpretálja, és aktívan részt vesz a határainak kiterjesztésében. Fiatal kora ellenére négy nagy sikerű CD és egy DVD után már bejátszotta magát a világ legjobb gipsy swing zenészeinek illusztris körébe.

Olyan nagy jazz-zenészek, mint Paquito de Rivera, James Carter, Charlie Mariano vagy Grady Tate lelkesen dicsérték a tehetséges újoncot közös fellépéseik után, turnézott Ausztráliában Martin Taylor és Tommy Emmanuel csúcsgitárosokkal, és saját zenekaraival (triótól a kvintettig) számos jelentős európai fesztiválon lépett fel (többek között Szlovéniában, Olaszországban, Franciaországban, Lengyelországban és az Egyesült Királyságban).

A New York-i Lincoln Centerben vagy az amerikai country fővárosában, Nashville-ben adott koncertjeit éppúgy rajongva fogadták, mint a New York-i jazz szentélyében, a Birdlandben adott előadásait. A sajtó mindenütt csak áradozik Joscho Stephanról. Debütáló “Swinging Strings” című lemezét a hónap CD-jének választotta a Guitar Player című amerikai magazin. A nagy tekintélyű Acoustic Guitar Magazine szavai szerint ő a cigány jazzgitár jövőjének a letéteményese.

JOSCHO & THE GYPSY JAZZ

Joscho Stephan úgy formálja játékával a modern cigány szvinget, mint senki más: Hiteles hangszínével, harmonikus finomságával és ritmusérzékével, de mindenekelőtt lélegzetelállító szólótechnikájával Stephan kiváló hírnevet szerzett magának a nemzetközi gitárszíntéren.

Kiemelkedő hírnevet szerzett a nemzetközi gitárszíntéren. Senki máshoz nem hasonlíthatóan tudja, hogyan kell kitűnni a jelenlegi cigányszving-adaptációk sokaságából, amikor a műfaj jól ismert klasszikusainak számos interpretációja mellett a cigányszvinget a latinnal, a klasszikusokkal és a popzenével is ötvözi. Itt válik nyilvánvalóvá Stephan kreatív látnoki ereje. Ez pedig a koncertek közönségét, kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztatja.

Currency
HUF Magyar forint
EUR euró