Joan Pagès Valls

Joan Pagès Valls Lleida-ban (Spanyolország) született. Szülőhelyén kitüntetéssel végezte el a zongora, cselló, barokk cselló és kamarazene szakot. 1995-től kiegészítő tanulmányokat folytatott cselló szakon a detmoldi Zeneművészeti Főiskolán. 1999 és 2003 között karvezetést hallgatott a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán, Nicolas Pasquet és Günther Kahlert professzorok keze alatt.
Tanulmányai befejeztével korrepetítorként és kórusvezető-asszisztensként helyezkedett el a weimari Német Nemzeti Színháznál, ahol 2006 nyaráig dolgozott.
2006 augusztusában 2. helyezett lett a “Luigi Mancinelli” Nemzetközi Operakarmester Versenyen Orvieto-ban (Olaszország), ahol a “Bohémélet” című operát vezényelte.
Joan Pagès rendkívül sokoldalú karmester. Jól ismeri a történelmi előadás-gyakorlat regionális különbségeit, otthon van a kortárs ősbemutatók (több mint 50 mű)  vezénylésében csakúgy, mint a filmzenében. Ennek kapcsán kiemelendő három gyermekopera sikeres ősbemutatója, a Metropolis c. film zenéjének (Fritz Lang) kamarazenekarra írt változata ("odaillő kíséret" - Filmnetz) és az “Ensemble Iberoamericano” innovatív kamarazenekar vezetése (“egy lenyűgöző, kozmopolita projekt” – Klassik). Nemrég jelent meg első, “eredeti” megjelöléssel ellátott CD-je, a “Winnipeg. Musik und Exil” (Zene és számkivetettség).
Több zenekart vezet Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Csehországban, Spanyolországban, Magyarországon és Latin-Amerikában.
Közép- és Dél-Amerikában (Mexikó, Haiti, Brazília) karvezető mesterkurzusokat is tartott.
Zongoraművészként Európa-szerte koncertezett, többek között Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Svédországban, Spanyolországban, Csehországban és Magyarországon, több kamarazenekar partnereként, de neves énekesek zongorakísérőjeként is.
2009 óta a “Schloss Belvedere” Zenei Gimnázium zenekarát vezeti, és karvezetést tanít a weimari “Liszt Ferenc” Zeneművészeti Főiskolán. A zenekarral több rádiófelvételt is készített az MDR (német rádióadó) számára.

 

Bejelentkezés

Regisztráld magad, és megkapod e-mailben a rendezvény legfrissebb híreit!

Támogatóink