Az Anima Musicae Kamarazenekar

Az Anima Musicae KamarazenekarIdeájuk egy olyan zenei műhely létrehozása, melyben alapvető követelmény az európai szintű hangzás, a magyar zenei kultúra nemes tradícióinak folytatása, a nagy elődök értékteremtő példájának tisztelete, ugyanakkor a folyamatos megújulási szándék. Repertoárjuk, mely felöleli a klasszikus zene jelentős korszakait, a barokk zenétől a XX. századi remekműveken át egészen a kortárs zenéig terjed. Rendszeresen tűznek műsorukra a zenekar számára komponált új magyar műveket.

Az együttes 2010-es megalakulása óta számos sikeres koncertet és szakmai elismerést tudhat maga mögött: telt házas koncerteket adott az Óbudai Társaskörben, az Olasz Intézetben, a Zeneakadémián, a Magyar Rádió Márványtermében, a Hilton Szállóban és a Pannonhalmi Apátságban. Visszatérő vendége Győr és Szeged városának, több hangversenyt adott Hamburgban és Bécsben. Rangos fesztiválokon szerepelt; 2011-ben részt vett a Budapesti Tavaszi Fesztiválon, a Kecskeméti Kodály Fesztiválon és az Ars Sacra Fesztiválon.

2011-ben a bécsi Musikverein Aranytermében rendezett V. „Summa Cum Laude” Nemzetközi Ifúsági Fesztiválon az együttes vonószenekari kategóriában első díjat nyert, "kiemelkedő sikerrel" minősítve.
Az Anima Musicae Kamarazenekar 2012-ben kiérdemelte a magyar Junior Prima díjat, melyet először vehetett át zenekar a díj történelmében.
2014 június 21-én Párizsban,a zenekar a Torneo Internazionale di Musica (T.I.M. Competition) olasz-francia szervezésű versenyén III. díjat nyert.

Bejelentkezés

Regisztráld magad, és megkapod e-mailben a rendezvény legfrissebb híreit!

Támogatóink